Recepten 2017-12-05T11:35:52+00:00

Zoete aardappel uit de oven

dit recept kun je gewoon gebruiken ter vervanging van de gewone aardappel. Een lekkere salade erbij of ander groente-gerecht en je tafel staat vol lekkere groenten!

Ingrediënten

Ingredienten voor ongeveer 4 personen (bijgerecht):
5 Zoete aardappels, 3 stengels bosui, olie (bijv. gesmolten kokosolie), 1 kleine theelepel komijnzaad, 1 eetlepel biologisch honing, 3 eetlepels zure room (creme fraiche), 1 theelepel (gedroogde) bieslook, keltisch zout, peper

Bereiding

Boen de zoete aardappels goed schoon, de schil blijft namelijk zitten. Snijd ze in parten en meng met wat olie, komijnzaad en, als je van pittig houdt, een snufje chilivlokken. Bestrooi met wat grof keltisch zout en leg op een bakpapier in een voorverwarmde oven op 200 graden. Rooster de aardappels in zo’n 40 minuten gaar. Besprenkel de aardappels met wat honing en plaats terug in de oven voor 10 minuutjes.

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en klop de zure room los met wat zout en peper en de bieslook. Serveer de zoete aardappelpartjes met de ringetjes bosui en serveer de zure room erbij als dip!

 

Eet smakelijk!

Romige pompoensoep

Pompoensoep, wij zijn er dol op, maar het is lastig om ‘m lekker op smaak te krijgen. Wees dus niet voorzichtig met kruiden en zout. Wel steeds proeven, want er kan altijd iets bij, eraf is moeilijker.

Een pompoen hoef je niet te schillen. Je kunt ‘m goed schoonboenen en dan met schil en al in de soep doen. Wel eerst de pitjes verwijderen natuurlijk. Dit scheelt veel werk, want een pompoen schillen is geen gemakkelijke klus, bovendien bevat de schil vezels en lekker veel vitaminen!

Ingrediënten

1 pompoen, 2 uien, 1 teen knoflook, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel kerriepoeder, 500 milliliter groentenbouillon, keltisch zout, peper, ongeveer 100 milliliter kokosmelk, 1 eetlepel ketjap manis (Yakso)

Eet smakelijk!

Bereiding

Maak de pompoen en ui schoon en snijd in grove stukken. Fruit de ui aan in roomboter. Voeg de stukken pompoen toe en fruit mee. Voeg de kruiden toe en bak nog 5 tot 10 minuten op laag vuur mee. Voeg de bouillon toe en laat de soep koken tot de pompoen gaar is. Pureer de soep. Maak de soep verder op smaak met de kokosmelk, keltisch zout, peper en een lepeltje Ketjap manis (of Tamari).

Tip: Serveer de soep met wat geroosterde pompoenpitjes!

Banaan-ei havermout pannenkoekjes 

Een heerlijke gezonde start van de dag met deze banaan-ei havermout pannenkoekjes

Bereidingswijze

Pureer met de staafmixer de bananen en meng er vervolgens het ei, melk en bakpoeder door. Giet dan in de koekenpan een scheutje olie en vorm van het beslag drie kleine pannenkoekjes en bak ze aan beide kanten bruin. Bak door tot het beslag op is. Dien direct op, lekker met jam, honing of bessen.

Ingrediënten

2 rijpe bananen, 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel, 50 gram havermout, 1 theelepel pakpoeder, scheutje (plantaardige) melk, kokosolie, honing.

Serveertips

Erg lekker met blauwe bessen en rozijnen door het beslag.

Eet smakelijk!