Een heerlijke herfstsalade

herfstsalade
12 september 2024 0 Comments

Voor 2 personen

Een herfstsalade met zoete aardappel, linzen en feta, rucola en balsamico-azijn is een eenvoudig gerecht om te bereiden en dat helemaal bij deze periode van het jaar hoort. Eet deze verrassende salade als lunch of als avondmaaltijd.
De voorbereidingstijd is 5 minuten De bereidingstijd is 20 minuten.

De totale tijd is 25 minuten.

Wat heb je ervoor nodig?

  • Oven
  • Ovenrooster
  • Bakpapier
  • Saladeschaal
  • Klein schaaltje

Ingrediënten

  • 330 gram zoete aardappel
  • 250 gram linzen (voorgekookt en uitgelekt)
  • 150 gram Feta
  • 100 gram rucola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • snufje peper
  • snufje zout

Nodig voor de dressing

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 takjes verse peterselie
  • chilivlokken naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in fijne blokjes. Doe in een schaal met 3 el olijfolie, de komijn, gemberpoeder, peper en zout. Meng alles goed door elkaar en spreid de zoete aardappel daarna uit op het bakpapier. Bak in 15-20 minuten krokant en gaar.
2. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel deze even na met water.
3. Verkruimel de feta.
4. Maak de dressing voor de salade klaar door 4 el olijfolie met 2 el balsamico-azijn te mengen in een klein schaaltje. Hak de peterselie fijn en voeg samen met de chilivlokken toe.
5. Haal de zoete aardappel uit de oven en laat deze iets afkoelen. Doe de rucola in de saladeschaal en voeg de zoete aardappel, linzen en feta toe.
6. Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer de salade met de dressing.

Geniet van deze heerlijke en gezonde herfstsalade!

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar de Webshop